Een goede nieuwsrubriek kan wonderen doen op zoekmachines

Hoe een woning kopen op lijfrente?

02 November 2017

Een woning kopen voor de helft van de marktwaarde, de verkoper er laten wonen en hem via een maandelijkse rente betalen. Zo’n aankoop op lijfrente kan interessant zijn voor wie cash kan missen, en voor verkopers die een aanvullend pensioen willen.

Lees meer

Villa wordt veel duurder of compacter

02 November 2017

 

Van Vlaams minister Van Energie Bart Tommelein (Open VLD) mag u kiezen. Ofwel bouwt u vanaf volgend jaar compact, ofwel betaalt u zich blauw voor de villa van uw dromen.

Lees meer

Energielabel heeft geen effect op prijs van huis

01 November 2017

 

Volgens Noorse onderzoekers houden kopers geen rekening met de energiewaarde van een huis en zijn ze niet bereid meer te betalen voor een zuiniger pand.

Lees meer

BTW-hervorming verlicht kosten voor verhuurders

30 Oktober 2017

De federale regering voert een hervorming door die de bouw- of renovatiekosten voor verhuurders aanzienlijk verlicht. Ze zullen de 21 procent btw die ze moeten betalen aan de aannemer bij het optrekken van of de renovatie van een gebouw kunnen recupereren

Lees meer

Woningprijzen halen recordniveau

23 Oktober 2017

 

In de voorbije zomermaanden haalde de verkoop van woningen het hoogste peil in tien jaar. Ook de prijzen staan op recordniveau.

Lees meer

Vlaming bouwt steeds kleiner: "Want grote huizen kunnen we niet meer betalen"

19 September 2017

Nieuwbouwwoningen worden steeds kleiner. Ter vergelijking: in 1990 was de oppervlakte van een nieuwe woning nog 222 vierkante meter. Vorig jaar, in 2016, was dat 133 vierkante meter. In ruim 25 jaar tijd is onze woonoppervlakte dus bijna gehalveerd.

Lees meer

Welke lasten kan u doorrekenen aan uw huurder?

19 September 2017

Verbruikskosten voor water, gas en elektriciteit worden logischerwijs volledig bij de huurder gelegd. Ook de kosten voor het dagelijkse onderhoud van gemeenschappelijke delen zoals de traphal en de tuin - kunnen worden doorgerekend. Daar hoort ook het jaa

Lees meer

'Een woning schatten is geen exacte wetenschap'

05 September 2017

Volgens de jongste editie van de Notarisbarometer zijn de vastgoedprijzen het voorbije kwartaal weer gestegen. Dat zijn ongetwijfeld interessante statistieken voor de vastgoedsector, maar kopers en verkopers houden daar het beste niet te veel rekening mee

Lees meer

Verlaag de registratierechten voor wie dichter bij zijn werk wil gaan wonen

05 September 2017

Laten we mensen fiscaal stimuleren als ze meehelpen om de files in te korten en naar de buurt van hun werk verhuizen. Dat zegt Isabelle Vermeir, CEO van Century 21 Benelux.

Lees meer

Kan je zomaar een bod op een huis intrekken?

11 Juli 2017

 

“Ik bied € 215.000!” Ken je dat gevoel? Je bent tot over je oren verliefd op een huis en doet meteen een bod. Maar dan blijkt dat je door onvoorziene omstandigheden van de koop moet afzien. Kan dat zomaar en wat zijn de gevolgen?

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons