Een goede nieuwsrubriek kan wonderen doen op zoekmachines

13 procent meer woonleningen

06 November 2018

In de zomermaanden juli-september werden liefst 13 procent meer woonleningen afgesloten dan in dezelfde periode vorig jaar.

Lees meer

Meeste mensen betalen meer dan 800 euro af aan hun woning

05 September 2018

Gemiddeld doet de Belg er 224 maanden of 18,5 jaar over om de lening af te betalen.

Lees meer

Belg leent alsmaar meer om woning te kopen of te (ver)bouwen

05 September 2018

Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK). Het gemiddelde kredietbedrag voor de aankoop van een woning lag in het tweede trimester op meer dan 157.500 euro. Dat is 10.000 euro meer dan twee jaar geleden.

Lees meer

Nieuw in België: de Woningpas

12 April 2018

 

Een woning (ver)bouwen, (ver)kopen of (ver)huren, daar komt heel wat papierwerk bij kijken. Maar vanaf het voorjaar van 2018 wordt de Woningpas officieel ingevoerd, een gratis digitaal paspoort dat alle informatie over jouw huis samenbrengt.

Lees meer

Een kangoeroewoning: dit zijn de regels

12 Maart 2018

 

Een huis bouwen om opnieuw samen te wonen met je ouders, zie jij dat zitten? Je privacy behouden maar toch onder één dak leven, het kan in een kangoeroewoning

Lees meer

Vlaming wacht tot zomer om gezinswoning te kopen

01 Maart 2018

 

De aangekondigde hervorming van de registratierechten zet meer kandidaat-kopers ertoe aan hun plannen uit te stellen, dan dat er mensen zijn die nog snel willen profiteren van de bestaande regeling van een klein beschrijf.

Lees meer

Woningen worden betaalbaarder

15 Februari 2018

Tussen 2005 en 2011 stegen de huizenprijzen duidelijk sneller dan het gemiddelde inkomen, blijkt uit een studie van Belfius. Maar sinds 2012 verbetert de betaalbaarheid van het residentiële vastgoed.

Lees meer

Wonen in 2018: het einde van de 'woning voor het leven

15 Februari 2018

Een grootschalige enquête van het magazine Ik ga Bouwen & Renoveren stelt enkele opmerkelijke contradicties vast over de woonmarkt in 2018. De tendens naar kleiner en dichter bij elkaar wonen zet zich duidelijk verder. Ook het energieverbruik wordt een be

Lees meer

Klein en groot beschrijf voor registratierechten verdwijnen

20 November 2017

“Het is de bedoeling naar één tarief te gaan voor de registratierechten dat niet meer afhankelijk is van het kadastraal inkomen (KI), maar van de aankoopprijs.”

Lees meer

Hoeveel kunt u lenen voor een woning?

08 November 2017

U bent klaar voor een belangrijke stap in uw leven: een huis kopen. Op financieel vlak heeft die beslissing een grote impact. Daarom is het interessant om vooraf te weten hoeveel u ongeveer kunt lenen.Uiteindelijk beslist de bank over de limiet, maar mins

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons